Nieuws

Kidiso Internet 2.21

Op internet valt veel te beleven. Soms ook zaken die je liever buiten het gezichtsveld van jonge kinderen houdt. Kidiso Internet belooft een veiligere virtuele wereld.

Kidiso is eigenlijk een browser, maar dan wel een die is toegespitst op jonge kinderen tot dertien jaar. De bedoeling is dat je als ouder de browser installeert en vervolgens een beheeraccount bij Kidiso aanmaakt.

[download_file]

Tegelijk kun je ook aangeven hoe je familie is samengesteld. Het idee is dat je voor elk kind een afzonderlijk account opent. Hoewel ook eenzelfde account voor verschillende kinderen van een vergelijkbare leeftijd mogelijk is.

Contentpakketten
Je geeft hier tevens aan wat het standaard contentpack is waarmee de browser voor elk kind moet starten. Je hebt de keuze tussen een gelokaliseerd pakket (specifiek met Nederlandse inhoud) en een internationaal pakket (Engelstalig en met name gericht op de VS).

Zodra je kind de browser opstart en zijn/haar naam aanklikt, wordt automatisch de juiste inhoud ingeladen en krijgt het kind dus aangepaste sites, filmpjes en spelletjes te zien. Ook verschijnen goedgekeurde sites waar op dat moment andere kinderen van dezelfde leeftijdscategorie mee bezig zijn.

Zoekresultaten beperkt
Er is ook een gecombineerde adres- en zoekbalk, maar de zoekacties leveren alleen maar iets op als vooraf vastgelegde inhoud (sites, video, games) aan de zoekterm beantwoordt. Eigen webadressen invullen kan ook, maar die zijn in eerste instantie niet toegankelijk, tenzij ze al in de Kidiso-databank voor die leeftijd zijn opgenomen.

Het kind kan via een knop echter wel de toestemming vragen aan de beheerder om zulke sites alsnog te kunnen benaderen. De beheerder ontvangt dat verzoek dan via e-mail. Op de Kidiso-site kan hij daar dan al dan niet op ingaan.

De Kidiso-browser biedt tevens een onlinechatbox. Als beheerder behoud je wel de controle over wie wordt toegelaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business