Nieuws

SimilarImages 2010.09

Je hebt talloze foto’s gedownload en nog veel meer plaatjes met je eigen digitale camera vastgelegd. Jammer genoeg is het overzetten van camera naar pc niet erg nauwgezet gebeurd, met als gevolg dat er dubbele foto’s op je schijf staan. Geen nood: SimilarImages haalt die er wel voor je uit.

Je geeft eerst en vooral aan welke map(pen) de tool moet verwerken (lees: op zoek gaan naar mogelijke dubbele). Je kunt daarbij mappen op verschillende dragers aangeven. Met behulp van een schuifknop stel je zelf in hoe ‘snel’ SimilarImages foto’s die op elkaar lijken als ‘duplicaten’ moeten worden beschouwd.

[download_file]

Na afloop van de scanronde presenteert SimilarImages dan mogelijke duplicaten naast elkaar, inclusief allerlei bijhorende metadata (zoals de afbeeldings- en bestandsgrootte, datum enzovoort). Dat maakt het makkelijker om uit te maken of het wel degelijk om een duplicaat gaat. Vervolgens kan je aangeven of je een van beide – of beide – foto’s wil verwijderen.

Een tijdrovende klus wellicht, maar als je dat zo instelt, kan SimilarImages ook automatisch dubbele bestanden verwijderen op basis van zelf geselecteerde criteria. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen het kleinste of het oudste plaatje te laten weghalen, of de foto met de laagste resolutie. Al deze instellingen laten zich wegschrijven naar een profielbestand zodat je ze snel weer kunt ophalen.

SimilarImages is ook zo slim een unieke code voor elk verwerkt bestand bij te houden, inclusief je beslissing of het al dan niet om een dubbel bestand gaat. Dat zorgt ervoor dat daaropvolgende scanrondes vaak een heel stuk sneller verlopen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business