Nieuws

Biografie Jobs: Apple-televisie komt

De biografie van Steve Jobs blaast het gerucht dat Apple aan een eigen televisie werkt nieuw leven in. Die zal mogelijk eind volgend jaar op de markt komen.

“Ik heb het eindelijk gevonden. De televisie zal draadloos synchroniseren met al je apparaten en met iCloud. Verschillende afstandsbedieningen zijn niet langer nodig. De gebruikersinterface zal de simpelste ooit zijn”, vertelde Jobs voor zijn dood aan zijn biograaf Walter Isaacson.

Apple weigerde in te gaan op vragen van nieuwsdienst Bloomberg. Maar drie anonieme bronnen van het persagentschap bevestigen dat er aan een eigen televisietoestel gewerkt wordt. Jeff Robbin, die bij de ontwikkeling van de iPod en iTunes betrokken was, zou aan het hoofd van het project staan.

[related_article id=”158256″]

Eind 2012, begin 2013
Volgens Apple-analist Gene Munster van investeringsbank Piper Jaffray werkt Apple al aan een prototype en brengt het mogelijk eind volgend jaar of begin 2013 een eindproduct op de markt. Hij baseert zijn bewering op basis van gesprekken met Aziatische toeleveranciers van Apple, contacten binnen de industrie en Apples patentenportfolio.

Volgens Munster zouden de webdienst iCloud en de spraakherkenningssoftware Siri ook hun weg vinden naar het toestel. Apple zou met zijn televisie het videoaanbod van verschillende bronnen willen verzamelen en doorzoekbaar maken, net zoals Google met zijn Google TV probeert te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business