Samsung verkoopt meer smartphones dan Apple

Samsung heeft in het derde kwartaal meer smartphones verkocht dan Apple. Daarmee wordt het nu officieel de grootste smartphoneverkoper ter wereld. Er is ook een verklaring voor.

De Koreaanse elektronicagigant werd vorige week al tot winnaar gekroond, maar dat was op basis van een bron van The Wall Street Journal. Nu is de bewering afkomstig van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics. Dat zegt dat Samsung in het derde kwartaal van dit jaar 27,8 procent marktaandeel had. Apple heeft 17,1 procent in handen.

Android
Het succes van Samsung komt van een intensieve focus op Android, onder meer met de Galaxy S II. “Samsung heeft getoond dat het, tenminste op korte termijn, zich kan differentiëren en kan groeien door het Android-ecosysteem te gebruiken.” Dat zegt analist Alex Spektor van Strategy Analytics.

[related_article id=”158256″]

Samsung heeft zijn marktaandeel bijna weten te viervoudigen in één jaar tijd, komende van 7,5 procent een jaar geleden. Ook Apple stijgt drie procentpunten. Vorig jaar had de iPhonemaker 14,1 procent van de markt in handen.

iPhone 4S
Maar het momentum van Samsung kan tijdelijk zijn, want algemeen wordt verwacht dat Apple nog kan terugkomen met de lancering van de iPhone 4S. Omdat Apple maar één toestel per jaar uitbrengt, hebben verschillende potentiële kopers waarschijnlijk gewacht tot deze maand om hun iPhone te kopen. Daardoor kan het marktaandeel flink veranderen in het volgende kwartaal.

Groeiende markt
De smartphonemarkt doet het wereldwijd goed met een goei van 44 procent tot 117 miljoen stuks dit kwartaal. De opvallendste verliezer is Nokia, dat zijn marktaandeel van 26,5 procent (vorig jaar) naar 16,8 procent ziet vallen.

De Finse telefoonmaker stelde deze week zijn eerste toestellen met besturingssysteem Windows Phone voor. Mogelijk brengt dat in de toekomst beterschap voor het merk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business