Nieuws

PhotoJoy 2051200

Ben je uitgekeken op je bureaublad? Gun dan zeker PhotoJoy een blik. Deze tool brengt al je favoriete foto’s op een originele en geanimeerde wijze naar je bureaublad: als achtergrond, als schermbeveiliger of in de vorm van widgets.

Meteen na de installatie van PhotoJoy (van de makers van IncrediMail) start een wizard op. Die vraagt je welke fotomappen je mee in de PhotoJoy-bibliotheek wil stoppen. Je krijgt ook nog de gelegenheid je foto’s op Facebook op te halen.

[download_file]

Aan het einde van de rit stelt het programma je dan drie onderdelen voor: Collages, Screensavers en PhotoToys.

Collages
Collages brengt je naar een scherm met 25 bureaubladachtergronden, opgedeeld in een aantal rubrieken (waaronder Beach, Nature, Puppies en Cats). Je hoeft de gewenste ontwerpen slechts te downloaden, waarna je ze in een voorbeeldvenster kunt bekijken en eventueel meteen als je standaardachtergrond kunt instellen.

Screensavers
Ongeveer hetzelfde verhaal bij de Screensavers. Hier vind je een achttal exemplaren waarin de foto’s uit de bibliotheek worden verwerkt. Daarnaast kan je hier nog terecht voor een 25-tal andere geanimeerde ontwerpen, ook weer opgedeeld in een aantal rubrieken.

Photo Toys
Het onderdeel PhotoToys voert je naar een handvol widgets (programmaatjes die rechtstreeks op het bureaublad worden uitgevoerd). Elk van die widgets verwerkt op een eigen manier de foto’s uit de bibliotheek. Een voorbeeld: een van de widgets plaats een fotoboek op je bureaublad dat je met een muisklik kunt doorbladeren.

Op elk moment kun je de fotobibliotheek aanpassen en ook foto’s ophalen uit onlinefotogalerijen. Naast Facebook krijg je op deze manier nog toegang tot tal van Flickr-foto’s.

Een kleine waarschuwing: standaard plaatst het programma ook een toolbar in je browser en maakt het van Bing je zoek- en startpagina. Dat voorkom je door een ‘custom installation’ te kiezen en de nodige vinkjes weg te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business