Street View filmt in winkels

Google brengt zijn Street View-project een stap verder. Het gaat beelden in 360 graden maken in winkels en restaurants.

Het project werd al in mei voorgesteld, maar is nu ook echt van start gegaan. De zoekgigant begint een proefproject met de dienst in Londen en Parijs, maar ook steden in landen als Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en de VS komen aan bod.

Het project heet Business Photos. Volgens de Britse omroep BBC heeft Google contact opgenomen met de ondernemingen waarnaar het meest wordt gezocht. Alleen grote winkelketens, ziekenhuizen en advocatenkantoren worden voorlopig niet opgenomen in het project.

[related_article id=”158901″]

Zaakvoerders kunnen nu ook zelf contact opnemen met Google. Daarna komt het bedrijf foto’s nemen die vervolgens als beelden van 360 graden worden toegevoegd aan de pagina van het bedrijf. Het gebruikt hiervoor dezelfde technologie als bij Street View.

Privacyprobleem
Dat Google zelf contact opneemt of op verzoek van de bedrijven langskomt, lost meteen een heikel probleem op dat het bedrijf met Street View heeft: toestemming. In het verleden werd er, vooral in Europa, fel geprotesteerd wanneer bleek dat Google Street View zonder toestemming een huis had gefilmd, of mensen in bepaalde buurten.

Voor dit project krijgen zaakvoerders mee dat ze werknemers en aanwezige klanten moeten waarschuwen voor de fotoshoot. Net zoals bij Street View worden beelden met omstaanders ofwel niet gebruikt, ofwel wazig gemaakt om privacy te beschermen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business