Nieuws

Anonymous slikt dreigementen drugskartel in

Het hackerscollectief Anonymous blaast de geplande ontmaskering van leden en medestanders van het beruchte Mexicaanse drugkartel Los Zetas af.

Een plaatselijke afdeling van de losvaste hackersbeweging in Veracruz, Mexico, dreigde er vorige week mee om op 5 november de identiteit van journalisten, taxichauffeurs en politieagenten die diensten verlenen aan het drugskartel te onthullen indien een gekidnapt Anonymouslid niet wordt vrijgelaten.

De dreigementen aan het adres van Los Zetas, een van de machtigste en meest gewelddadige drugskartels in Mexico, werden geuit in een videoclip op YouTube. Het clipje staat nog steeds online, maar volgens de Mexicaanse krant Milenio zien de organisatoren er al weer van af.

[related_article id=”158578″]

Drugskartel strijdt met gelijke wapens
“Deze onderneming zou de levens van onschuldigen in gevaar kunnen brengen en dat wil Anonymous niet”, vertelde een vermeend lid aan Milenio. Volgens inlichtingenbureau Stratfor heeft Los Zetas zelf hackers onder de arm genomen om de identiteit van de leden van Anonymous Veracruz te achterhalen.

Zoals blijkt uit de recente moorden op Mexicaanse bloggers, neemt Los Zetas bedreigingen of kritiek op het internet zeer serieus en deinst het er niet voor terug om andersdenkenden uit de weg te ruimen.

Stratfor vreest dat de ontmaskering van vermeende medestanders van Los Zetas hun doodvonnis zou betekenen en het geweld tussen de bendes onderling en de overheid verder zou doen oplaaien. Ook zou Anonymous het geheime onderzoek van de Amerikaanse overheid verstoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business