Mark Zuckerberg in top 10 machtigste mensen

Facebookoprichter Mark Zuckerberg is volgens het zakenblad Forbes de negende machtigste mens op aarde. Hij is ook de jongste in de lijst.

De rangschikking van Forbes is gebaseerd op het aantal personen waarover iemand macht heeft. Dat verklaart meteen waarom Zuckerberg zo hoog staat: hij bezit informatie van achthonderd miljoen Facebookleden.

Of zoals Forbes het zelf omschrijft: “Waar de CIA niet in slaagde gedurende zestig jaar, heeft Zuckerberg in zeven jaar gedaan: weten wat achthonderd miljoen mensen, meer dan tien procent van de wereldbevolking, denken, weten wie ze kennen, waar ze naar luisteren, wat ze leuk vinden…”

[related_article id=”158901″]

Staatshoofden bovenaan
De top vier van de lijst wordt aangevoerd door staatsleiders. De Amerikaanse president Barack Obama staat bovenaan, gevolgd door Vladimir Putin (premier van Rusland), Hu Jintao (president van China) en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Opvallend is dat Bill Gates de vijfde plaats inneemt. Dat heeft te maken met de strijd tegen malaria die hij samen met zijn vrouw in de Bill en Melinda Gates Foundation voert. Forbes omschrijft de ex-Microsofttopper dan ook als de man met “de productiefste midlifecrisis ooit.”

Google komt later
Ook Sergey Brin en Larry Page van Google staan in de lijst, op een gedeelde dertigste plaats. Blijkbaar weegt de informatie van Google dus niet op tegen die van Facebook. Wel valt op dat de Google-oprichters de enige dertigers zijn. Zuckerberg is met zijn 27 jaar de enige twintiger in de lijst. Verder blijken vooral zestigers op te duiken in de lijst der machtigen. Mocht u het in uw carrièrreplanning willen opnemen.

Met de negende plaats laat Zuckerberg enkele grote namen achter zich: de Britse premier David Cameron (10e), VN-secretaris Ban Ki-moon (38e) en kersvers Applebaas Tim Cook (58e). De top zeventig bevat nog net één Belg: voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Jacques Rogge op plaats 68.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business