Nieuws

Creativity World Forum van start in Hasselt

In Hasselt vindt deze week het achtste Creativity World Forum plaats. Het kruim van de internationale creatieve ondernemers komt er zijn zegje doen.

De verdienste om het Creativity World Forum, een van de grootste conferenties ter wereld rond creativiteit en innovatie, naar Vlaanderen te halen is voor rekening van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten. Zij geeft dan ook het startschot in de Ethiasarena in Hasselt.

Internationale gastsprekers
Op 16 en 17 november kan je er luisteren naar bevlogen lezingen van onder anderen Wikipedia-oprichter Jimmy Wales; zakelijk bestsellerauteur Malcolm Gladwell en de Belgische Pattie Maes. Zij is een van de leidende figuren achter het prestigieuze Media Lab van het Massachusetts Institute of Technology.

Maar er is ook plaats voor kunst en lokale ondernemers. Onder anderen Koen Vanmechelen, die met zijn Cosmopolitan Chicken Project via genmanipulatie de oerkip tracht te bekomen, komt spreken over creativiteit. En Frank Bekkers van Mobile Vikings legt uit hoe hij een mobiele operator runt met een zeer beperkt marketingbudget en zonder salesteam.

Met zo’n 2.300 aanwezigen uit binnen- en buitenland is het Creativity World Forum hopeloos uitverkocht. Honderden geïnteresseerden schreven zich in op de wachtlijst. Wie geen ticket heeft, kan op de website van organisator Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, de belangrijkste keynotes live volgen.

Overheid steunt kruisbestuiving
Lieten kondigde tijdens haar openingsspeech aan dat ze een half miljoen euro zal vrijmaken om de kruisbestuiving tussen Vlaamse wetenschappers, innovatieve bedrijven en creatieve industrieën te bevorderen. Ook komt er een een onderzoek naar mogelijke hinderpalen.

“Technologie en wetenschap hebben een positieve impact op innovaties in de creatieve industrie. Omgekeerd is de creatieve industrie uit zichzelf erg innoverend, en kan ook zij leiden tot doorbraken in de wetenschap, in het bedrijfsleven of in onze samenleving", aldus de minister.

Volgens Lieten is innovatie nodig om de positie van Vlaanderen in de wereldeconomie te versterken. Vlaanderen staat immers zonder de economische crisis al voor grote uitdagingen zoals de vergrijzing en de klimaatopwarming. Voor die problemen wordt beter een innovatieve oplossing gezocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business