Nieuws

iOS krijgt gamesabonnement

Big Fish Games gaat als eerste iOS-ontwikkelaar zijn gamescatalogus aanbieden in abonnementsvorm.

Het gamesabonnement bevat verschillende games en spelers kunnen na betaling onbeperkt wisselen tussen de verschillende titels. Het concept van abonnementen werd begin dit jaar door Apple aangekondigd, vooral met het oog op magazines en kranten, maar nu doet ook de eerste gameontwikkelaar mee.

Persbureau Bloomberg vernam het nieuws in een gesprek met Paul Thelen, de oprichter van Big Fish Games. De dienst zal eerst 4,99 dollar per maand kosten en is vooral gefocust op de iPad. Begin volgend jaar worden er meer titels toegevoegd en dan zal de prijs op 6,99 dollar liggen. Apple zelf strijkt daar dertig procent van op.

[related_article id=”158256″]

De verschillende games hoeven niet te worden gedownload. Wel moet je als gebruiker één applicatie installeren die je toegang geeft tot de gamescatalogus. Daarna worden de games gestreamd. Een nadeel daarvan is wel dat je een wifiverbinding nodig hebt. Naast het betaald aanbod komt er een gratis versie met advertenties waarmee je dertig minuten per dag kan spelen.

Android
Big Fish Games heeft momenteel dertig titels voor iOS. Welke spellen en hoeveel er in totaal via het abonnement worden aangeboden is nog niet bekend. Wel zegt Thelen tegen Bloomberg dat er gewerkt wordt aan een versie voor Android. Die moet in het eerste kwartaal van 2012 klaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business