Nieuws

YouTube is flink opgefrist

Je hebt het ongetwijfeld al gezien, maar YouTube zit in het nieuw. Toch is niet alleen de buitenkant vernieuwd. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij.

Van je favoriete sporthoogtepunten en danscompetities tot make-upinstructievideo’s, wetenschapsexperimenten en geweldige films: je vind het allemaal op YouTube. Er worden dagelijks zo’n drie miljard video’s bekeken op de videowebsite. “En aangezien er steeds meer video’s naar onze website komen,” schrijft men op de YouTube-blog, “willen we dat het voor jullie steeds makkelijker wordt om bij te houden wat je wil zien.”

Een nieuwe homepagina dus. Maar niet alleen dat: ook de gebruikerskanalen kregen een grondige opknapbeurt en de hele website kreeg een likje digitale verf. YouTube zegt dat drie punten je gebruikerservaring zullen verbeteren:

[related_article id=”158901″]

1. De nieuwe homepagina
“Dit is je portaal naar een entertainmentuniversum." Om je meer in YouTube te trekken maakt de website het je makkelijker om leuke gebruikers te vinden en te volgen.

In de linkerbalk vind je je huidige abonnementen, de mogelijkheid om te verbinden met sociale netwerken, YouTubetrends en voorgestelde kanalen. In het midden van het scherm zie je een nieuwsfeed van de kanalen waarop je geabonneerd bent en helemaal rechts staan aanbevolen video’s. Voor verdere instructies over de nieuwe homepagina kun je altijd terecht in YouTubes helpcentrum.

2. Simpelere, aan te passen kanalen
Aangezien de homepagina nu volledig draait om het vinden en organiseren van je favoriete kanalen zou het jammer zijn als YouTube niets aan de kanalen zelf deed. Het bedrijf lanceert daarom nieuwe kanaalontwerpen die meer bij de individuele gebruiker passen.

“Of je nu elke week een nieuwe video uploadt of duizenden video’s hebt waar fans door kunnen bladeren: onze kanaalontwerpen kunnen het allemaal aan.” Ook hier kun je het helpcentrum raadplegen als je jezelf wil inschrijven voor de nieuwe kanalen.

3. Een nieuw algemeen ontwerp
Om alles samen te brengen kreeg de website een vers likje digitale verf. “Afgelopen juli publiceerden we een experimenteel ontwerp: Cosmic Panda. We luisterden naar jullie reacties en gebruikten ze om het ontwerp zo geweldig mogelijk te maken”, aldus de blogpost.

“Vandaag presenteren we een schoner en simpeler YouTube met een consistente grijze achtergrond, grote videominiatuurweergave en een meer gestroomlijnde videopagina.”

Klaar om YouTube zelf uit te proberen? Alles staat op youtube.com. Je vindt er zelfs een korte handleiding en een filmpje om je op weg te helpen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business