Nieuws

Britse tieners maken eigen apps

Apps for Good biedt samen met technologiereuzen als Dell, Mozilla en RIM schoolprogramma’s aan waarin leerlingen een app ontwikkelen en op de markt brengen.

Apps for Good is het geesteskind van de non-profitorganisatie CDI Europe. De stichting biedt scholen een volledig lespakket aan waarin de leerlingen een Facebook- of Androidapplicatie ontwikkelen die hen helpt bij het oplossen van een probleem in hun leefwereld. Daarbij krijgen ze hulp van experts in het veld.

Vertaalapp voor ouders en leerkrachten
Een voorbeeld daarvan is de Androidapp Transit. Die werd ontwikkeld door vier meisjes uit een school waar bijna 90 procent van de ouders geen Engels spreekt. Dat zorgde voor problemen tijdens het oudercontact en dus bedachten en ontwikkelden de vier de vertaalapp Transit. Sindsdien verlopen de gesprekken tussen hun Bengaals sprekende ouders en hun leerkrachten veel beter.

[related_article id=”158662″]

Alle apps die de schoolkinderen ontwikkelen in samenwerking met Apps for Good worden vrijgegeven onder de Creative Commons License en zijn gratis te downloaden via hun website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business