Nieuws

Facebook lekt privéfoto’s van leden

Door een bug in de klachtentool van Facebook waren privéfoto"s van gebruikers tijdelijk zichtbaar. Facebook heeft de tool offline gehaald.

Met de klachtentool van Facebook kun je aanstootgevende foto’s rapporteren. Leden van een bodybuildersforum ontdekten een bug in de tool waardoor je de afgeschermde foto’s van iemand waarmee je niet bevriend bent toch kunt bekijken.

De werkwijze ging als volgt: ga naar het profiel van iemand en selecteer rapporteer/blokkeer. Kies ongepaste profielfoto en geef als reden op ‘Naaktfoto’s of pornografie’. Selecteer rapporteren aan Facebook en in het volgende venster vink je het hokje naast ‘help ons door meerdere foto’s te selecteren’ aan. Zo kreeg je toegang tot enkele foto’s die je eerder niet kon zien.

Reactie Facebook
Facebook geeft aan onze Amerikaanse collega’s van ZDNet.com toe dat er tijdelijk een probleem was met de klachtentool. Het heeft daarom de mogelijkheid om extra foto’s toe te voegen aan een klachtenrapport uitgeschakeld tot er een oplossing is gevonden. De woordvoerder benadrukt nog dat niet alle foto"s toegankelijk waren, maar slechts een kleine selectie.

Ontkennen had geen zin, want al snel circuleerde er een tiental privéfoto’s van oprichter Mark Zuckerberg op het internet. De jonge miljardair poseert onder meer met zijn vriendin, een kip die hij waarschijnlijk eigenhandig heeft gedood en president Barack Obama.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business