Nieuws

Is jouw Facebook-account gehackt?

Ontdek je soms Facebookberichten die je nooit verstuurd hebt of meldingen die je niet bekeken hebt? Ga dan even na of je account niet gehackt is.

Om in te loggen op Facebook geef je doorgaans je e-mailadres op en je wachtwoord. Maar je kunt ook je gebruikersnaam ingeven in plaats van je e-mailadres. Kwaadwillenden hebben dus alleen maar je wachtwoord nodig omdat je gebruikersnaam meestal voor iedereen toegankelijk is.

Accountinstellingen -> Beveiliging
Om na te gaan of jij de enige bent die inlogt op je profiel heeft Facebook enkele maatregelen genomen. Zo vind je op het tabblad Beveiliging onder je accountinstellingen de optie Melding over aanmelding. Als je die inschakelt houdt Facebook je op de hoogte met een mailtje of een sms’je, telkens als er wordt ingelogd op jouw account via een niet eerder gebruikte computer of mobiel apparaat.

Als extra beveiliging kan je het hokje naast Aanmeldgoedkeuringen aanvinken. Daarna moet je steeds als je met een nieuwe computer, tablet of smartphone inlogt op Facebook een beveiligingscode ingeven. Facebook bezorgt jou die code in een sms-bericht.

Actieve sessie beëindigen
Een overzicht van recente Facebooksessies vind je onder Actieve Sessies. De huidige sessie wordt bovenaan weergegeven met daaronder een chronologisch overzicht. Je vindt er ook info over de browser en het besturingssysteem van de computer of mobiel waarmee jij of een hacker inlogde en bij benadering de plaats waar dat gebeurde.

Zie je een verdachte sessie dan kun je die handmatig beëindigen. Verander dan meteen je wachtwoord. Ook als je niet zeker bent of een hacker of stalkende ex je wachtwoord kent maar je wel vermoedens hebt, verander je best je wachtwoord. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business