Nieuws

Facebook stelt evenementen voor

Facebook heeft een nieuwe functie die je wil helpen met je sociale leven, ook wanneer je je buiten de grenzen van de sociaalnetwerksite begeeft.

Die nieuwe functie heet Suggested Events. Zoals de naam al doet vermoeden stelt Facebook evenementen voor die je wel zou willen bezoeken, zelfs al ben je niet expliciet uitgenodigd.

Je vrienden bepalen de suggesties
Volgens technologiesite TechCrunch, die de functie oppikte, worden de getoonde evenementen geselecteerd op basis van je verleden, inclusief plekken waar je incheckte of pagina’s die je leuk vond. Evenementen waar je vrienden vermoedelijk naartoe gaan worden ook geselecteerd. De geselecteerde activiteiten komen in de plaats van de acties van je vrienden, in het rechtermenu.

De nieuwigheid is vergelijkbaar met Suggested Tags, de functie die foto’s scant en je helpt uitzoeken wie er allemaal op staat. De tagtechnologie maakt echter gebruik van gezichtsherkenningssoftware, terwijl de voorgestelde evenementen gebruikmaken van Facebooks eigen algoritmen.

Facebook installeert de nieuwe functie sinds gisterenmiddag, dus mogelijk zie je de voorgestelde activiteiten nog niet meteen. Gelukkig (of niet) duurt het dus niet lang meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business