Android 10
Afbeelding: Forbes

Is meer sporten je voornemen voor het nieuwe jaar? Deze vijf gratis Androidapps geven je een duwtje in de rug. Met de meeste fitnessapps kun je aan de hand van de gps-sensor in je smartphone je route, top- en gemiddelde snelheid en afgelegde afstand registreren. Die gegevens kun je ook delen met je vrienden op […]

Is meer sporten je voornemen voor het nieuwe jaar? Deze vijf gratis Androidapps geven je een duwtje in de rug.

Met de meeste fitnessapps kun je aan de hand van de gps-sensor in je smartphone je route, top- en gemiddelde snelheid en afgelegde afstand registreren. Die gegevens kun je ook delen met je vrienden op Facebook of Twitter of analyseren en zo je vooruitgang in het oog houden. Meestal kan je tijdens het sporten naar je eigen muziek luisteren, terwijl de data in de achtergrond worden verzameld.

Endomondo Sports Tracker
Endomondo is de populairste fitnessapp in de Android Market. Niet toevallig omdat de app een enorm aantal opties kent. De Endomondo Sports Tracker ondersteunt lopen, wandelen, fietsen en vele andere activiteiten. Je gegevens worden geüpload naar de website van de ontwikkelaar, waar je ze kunt analyseren en delen. Je kunt sportsessies ook op Facebook delen met de app zelf.

 

My tracks
Deze app werd begin 2009 gelanceerd door een team Google-ontwikkelaars en kent inmiddels een groot aantal gebruikers. Hoewel de interface wat spartaans aanvoelt in vergelijking met andere populaire Androidapps is de verregaande integratie met de verschillende Google-diensten zoals Maps en Docs een groot pluspunt. My Tracks ondersteunt ook een optionele hartslagmeter.

RunKeeper
RunKeeper is grafisch zeer sterk. Sportsessies kun je gratis naar de website van de ontwikkelaar uploaden en delen op Twitter en Facebook. De app berekent ook je verbruikte calorieën.

CardioTrainer
CardioTrainer verschilt van andere populaire fitnessapps met zijn focus op gewichtsverlies. De app ondersteunt verschillende benaderingen, die je wel in de vorm van aparte modules moet kopen. Maar ook zonder de extra modules biedt CardioTrainer voldoende functies om je vaste fitnesspartner te worden.

Adidas miCoach
Deze sportapp van Adidas werkt samen met een serie fitnessproducten van het kledingmerk, zoals hartslagmonitors en sensoren om aan je schoenen te bevestigen.