Belgacom zal niet overgaan tot een publiek eerherstel, waartoe Concetta Fagard in enkele kranten heeft opgeroepen. De voormalige medewerkster van topman Didier Bellens eiste in interviews met La Libre Belgique en DeTijd dat Belgacom een persbericht verspreidt dat haar naam zuivert. Volgens haar wordt ze door de buitenwereld nog steeds beschouwd als "de heks van […]


Belgacom zal niet overgaan tot een publiek eerherstel, waartoe Concetta Fagard in enkele kranten heeft opgeroepen. De voormalige medewerkster van topman Didier Bellens eiste in interviews met La Libre Belgique en DeTijd dat Belgacom een persbericht verspreidt dat haar naam zuivert.

Volgens haar wordt ze door de buitenwereld nog steeds beschouwd als "de heks van Belgacom", wat mogelijke werkgevers ervan weerhoudt om haar aan te werven. Het bedrijf gaat niet op haar eis in.

“Voor ons is die bladzijde omgedraaid”, zegt Philip Neyt, vicepresident Communicatie. “Mevrouw Fagard is een vrij mens, en zij zegt wat zij wil, maar dat is geen zaak van Belgacom. Didier Bellens heeft in de kamercommissie gezegd wat hij moet zeggen, en er zijn sindsdien geen nieuwe feiten aan het licht gekomen.”


Persoonlijke zaak
Neyt beklemtoont dat het niet aan Belgacom is om een positie in te nemen. “Bij zo"n klacht rond pesterijen dienen er wettelijke procedures te worden gevolgd. Wij mogen daar niet in tussenbeide komen. Het is niet aan ons om te zeggen wat er van aan is.”

Fagard moet dus niet verwachten dat haar voormalige werkgever haar reputatie zal witwassen. “Dat mag je ons ook niet vragen. Dit is een puur persoonlijke zaak.”

Bij Belgacom zeggen ze verrast te zijn dat Fagard met haar verhaal naar de pers is gestapt. Maar het bedrijf wil niet meegaan in een nieuwe polemiek. “Je kan in die pot blijven roeren, maar ze zijn weg”, zegt Neyt. “Ze hebben het bedrijf verlaten.”

De ex-Belgacommedewerker werd in de zomer van vorig jaar aan de deur gezet na een uit de hand gelopen ruzie met de toenmalige communicatiedirectrice Florence Copenolle. Het voorval zette een hele hetze in gang die uiteindelijk zelfs leidde tot spanningen tussen algemeen directeur Didier Bellens en zijn raad van bestuur.