Voor de tweede keer in enkele maanden heeft Apple Exxon Mobile van de troon gestoten als grootste bedrijf ter wereld. Al blijft het moeilijk om het oliebedrijf definitief in te halen. Na de uitstekende kwartaalresultaten steeg de marktwaarde van Apple voorbij die van Exxon Mobile. Even leek het erop dat de iPodmaker zijn positie kon […]


Voor de tweede keer in enkele maanden heeft Apple Exxon Mobile van de troon gestoten als grootste bedrijf ter wereld. Al blijft het moeilijk om het oliebedrijf definitief in te halen.

Na de uitstekende kwartaalresultaten steeg de marktwaarde van Apple voorbij die van Exxon Mobile. Even leek het erop dat de iPodmaker zijn positie kon bevestigen, maar op het einde van de beursdag haalde Exxon zijn schade weer in. Volgens de Financial Times eindigden beide op respectievelijk 418,1 miljard dollar en 416,4 miljard dollar.

Het is niet de eerste keer dat Apple het grootste bedrijf ter wereld wordt. Onder meer in augustus gebeurde al iets soortgelijks. Maar toen lag de marktwaarde van beide bedrijven nog een stuk lager.


[related_article id=”158256″]

Apple stelde deze week zijn cijfers voor het laatste kwartaal van 2011 voor. Daarin bleek dat het bedrijf een record van 37 miljoen iPhones had verkocht. In totaal haalde het een omzet van 46,3 miljard dollar en een nettowinst van 13 miljard dollar.