Nieuws

Wat kun je zoal met 3D?

3D-printers waarmee je afstandsbedieningen kunt afdrukken? Tv’s waarbij de voetballers uit je scherm komen? 3D is hot in de computerwereld en komt in steeds meer sectoren voor. Wij bekijken wat er allemaal met 3D kan.

De multimediawereld had enkele jaren geleden nood aan iets nieuws en dus begon het 3D stevig te promoten. Cinema’s begonnen 3D-films te spelen, er werden voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 speciale 3D-televisies verkocht en de gamewereld werd helemaal overrompeld met hardware om in drie dimensies slechteriken neer te gaan knallen. Vorig jaar is daar nog 3D-printen bijgekomen.

Schijnbaar vanuit het niets ontdekten de media deze nog jonge markt, die door sommigen al de volgende industriële revolutie wordt genoemd. Een groot deel van dit dossier focust zich dan ook op de ontwikkelingen van deze nieuwere technologie. Bestaat de toekomst alleen maar uit 3D en zal de traditionele 2D-wereld stilaan uit beeld verdwijnen? Wij zetten ons brilletje op en stappen met open vizier een nieuwe wereld binnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business