Nieuws

Pokki 0.248 bèta

Widgets zijn je al langer bekend, bijvoorbeeld van de Windows Sidebar. Pokki breidt dit concept uit door allerlei webapplicaties nu ook in de vorm van mini-apps op je bureaublad aan te bieden.

Meteen na installatie duikt Pokki op een wat onorthodoxe plaats op je bureaublad op: net naast de Windows-startknop. Klik je dit pictogram aan, dan verschijnt het Pokki-menu met een aanbod van mini-applicaties, opgedeeld in een aantal tabbladen: Featured, New, Browse en My Apps. Dit laatste tabblad biedt je een overzicht van de apps die je (via de andere tabbladen) hebt geselecteerd.

[download_file]

Op het tabblad Featured tref je alvast een aantal bekende apps aan, waaronder Gmail en Facebook. Op het tabblad Browse zijn er echter nog heel wat meer apps verzameld, in alfabetische volgorde. Wij tellen er 7 x 12, waaronder LinkedIn, eBay, MyTube en Tumblr.

In principe volstaat het de gewenste app aan te klikken en Downloaden te selecteren: het bijhorende pictogram verschijnt dan naast het pictogram van Pokki. Je hoeft het maar aan te klikken om de app op te starten. Het zal je wellicht niet verbazen dat er ook heel wat games tussen zitten. Veel instellingsmogelijkheden hoef je echter niet te verwachten.

Overigens kunnen ontwikkelaars die vaardig zijn met HTML 5, CSS 3 en Javascript ook hun eigen Pokki-apps toevoegen. Die kunnen ze dan via Pokki publiceren en op die manier verspreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business