Nieuws

Bestuur je computer met een iPhone, tongpiercing en beugel

Met het Tongue Drive System, dat bestaat uit een mondbeugel, een magnetische tongpiercing en een iPhone-app, kun je een rolstoel of computer met je tong besturen.

Met deze uitvinding willen de wetenschappers van het Instituut voor Technologie in de Amerikaanse staat Georgia de levenskwaliteit van rolstoelpatiënten die bijna volledig verlamd zijn door bijvoorbeeld de spierziekte ALS of letsels aan het ruggemerg, verbeteren.

Momenteel maken zulke pechvogels vaak gebruik van een systeem dat met luchtdruk werkt. Door aan een rietje te zuigen of erin te blazen kunnen ze met behulp van speciale software communiceren of een rolstoel besturen. Dit systeem is echter allesbehalve precies.

Piercing verplicht
De uitvinding van de Amerikanen zou veel preciezer werken. De patiënt krijgt een op maat gemaakte beugel waarin een batterij, een draadloos laadsysteem en een hoop magnetische sensoren en een draadloze zender verwerkt zijn. Hij of zij moet ook een tongpiercing laten schieten met een magnetisch bolletje.

Zo kan de positie van de piercing, die uiteraard verandert als je je tong beweegt, geregistreerd en doorgestuurd worden naar een iPhone of iPod Touch. Een app vertaalt de data dan naar commando’s om een rolstoel aan te sturen of de muisaanwijzer van een computer te bedienen.

Als je je tong met magnetische piercing naar de linkerbovenhoek van je mond beweegt, vertaalt de software dit als het commando ‘links’. Rechtsboven is uiteraard rechts en rechts- en linksonder staan voor respectievelijk naar beneden en omhoog. De binnenkant van je linker- of rechterwang beroeren wordt vertaald naar een linker- of rechtermuisklik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business