Nieuws

Track Folder Changes 1.1.0.0

Track Folder Changes doet precies wat de tool belooft: die monitort op de achtergrond specifieke mappen en toont je in (nagenoeg) realtime welke bestanden op een of andere manier gewijzigd zijn.

Een tool die in de gaten houdt welke bestanden worden aangepast kan bijvoorbeeld nuttig zijn om te zien of de installatie van een bepaald programma wijzigingen aanbrengt in specifieke lokale of netwerkmappen, dan wel of een medegebruiker gegevens benadert die hij wellicht niet hoort te benaderen.

[download_file]

Beperk je tot een submap
Eerst controleert Track Folder Changes de hele c:-schijf, maar je zal begrijpen dat dat al snel onoverzichtelijk wordt, gezien de talrijke schrijfoperaties die Windows en andere processen vaak op de achtergrond uitvoeren.

Je doet er dus goed aan je tot een bepaalde submap te beperken. Houd er rekening mee dat Track Folder Changes hoe dan ook eventuele onderliggende submappen mee monitort.

Jammer wel dat je geen twee verschillende locaties kunt laten monitoren, althans niet binnen eenzelfde sessie. Het is gelukkig wel mogelijk een tweede instantie van Track Folder Changes op te starten (een echte installatie behoeft de tool overigens niet) en die een andere locatie te laten controleren.

Track Folder Changes werkt met kleurcodes om de aard van de veranderingen aan te geven. Bruin/oranje verwijst naar een verwijderd bestand, groen duidt op een nieuw aangemaakt bestand en blauw geeft aan dat het om gewijzigde bestanden gaat. Deze laatste worden tijdens onze tests echter niet allemaal feilloos geregistreerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business