Nieuws

App: WordFoto

Word Foto maakt typografische kunststukjes van je foto’s. Oftewel: een foto zegt meer dan duizend woorden.

WordFoto tilt dit cliché naar een hoger niveau door een foto te herinterpreteren met gekleurde woorden. Nog voordat je zelf een foto ingeladen hebt, kun je al experimenteren met de meegeleverde testfoto’s en testwoorden.

Maar het is natuurlijk leuker om een foto te maken of importeren. Vervolgens kun je het eindresultaat instellen met een taakbalk onder in het scherm. Words is het belangrijkste onderdeel: hier kun je kiezen uit verschillende ‘wordsets’ die gebruikt worden voor de foto.

[related_article id=”158256″]

Er is een groot aantal kant-en-klare sets aanwezig, maar je kunt even makkelijk je eigen set aanmaken. Een set bestaat uit maximaal tien woorden; je kunt rustig doortypen, want de woorden worden netjes gescheiden als je op de spatiebalk drukt. Kies je nu een woordenset, dan wordt je foto omgetoverd tot een kunststukje waarin deze woorden opduiken.

Je kunt het uiterlijk van de foto nog aanpassen door in Style een van de acht meegeleverde stijlen in te stellen (of je eigen stijl te maken). Dit houdt in dat de kleuren, het lettertype, de helderheid/verzadiging/contrast, de schaduwen en highlighting en de ruimte tussen de woorden aangepast kunnen worden.

De presets zijn niet aan te passen, al kun je altijd kleine verbeteringen doorvoeren in de Finetune-tab. In deze tab stel je in hoe sterk de randen in de foto zijn, wanneer iets als een rand aangemerkt moet worden en hoe tolerant de applicatie moet zijn op kleuren. Ook kun je hier de foto opnieuw laten renderen, wat altijd voor een ander resultaat zorgt.

Ben je klaar met je kunstwerkje, dan sla je het op in je camerarol of je deelt het per e-mail of op Facebook.

WordFoto is beschikbaar  voor de iPad, iPhone en iPod Touch en kost 1,59 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business