Nieuws

4G van iPad werkt niet in Europa

De iPad 3 kan de  frequenties van Europese 4G-netwerken niet aan. Als Apple het toestel niet aanpast, is de snelle draadloze internetverbinding via het gsm-netwerk onbruikbaar.

Op de Franse site van Apple staan de specificaties opgesomd van de nieuwe iPad die in Europa verkocht gaat worden. Daaruit blijkt dat de chip voor 4G-netwerkverbindingen enkel werkt in de frequentiebanden van 700 MHz en 2100 MHz. Dat zijn frequenties die de Amerikaanse operatoren AT&T en Verizon gebruiken.

Het probleem is dat de Europese 4G-netwerken andere frequentiebanden gebruiken: 800, 1800 en 2600 MHz. In België is het 2600 MHz-blok al geveild en zijn er nu al experimenten van Belgacom op 1800 MHz. En dus is de iPad incompatibel met de 4G-verbindingen die onze operatoren aanbieden.

[related_article id=”158256″]

De tragere gsm-verbindingen van de iPad werken bij ons wel. De snelste daarvan is DC-HSDPA, een variant op 3G die qua snelheid tussen 3G en 4G ligt. Wij zullen het dus moeten stellen met theoretische snelheden tot 28 a 42 Mbit/s waar de VS kan genieten van snelheden tot 30 a 50 Mbit/s.

Enkel als Apple de gsm-chip in de iPad aanpast zodat hij ook de Europese 4G-frequenties aankan, kunnen Europeanen snel via het gsm-netwerk surfen. We hebben Apple al om een reactie gevraagd, maar hebben nog geen antwoord gekregen.

applehsdpaipad 3ltemobielnieuwe ipadnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen