Volvo gelooft niet in elektrische wagens

De Zweedse autobouwer pauzeert de productie van zijn elektrische wagen, de C30 Electric. Volvo denkt niet dat het concept een verkoopsucces kan worden.

In een gesprek met De Tijd zegt Volvo dat er momenteel amper vraag van klanten. Vorig jaar was 0,1 procent van alle wagens (50.000 in totaal) elektrisch. Maar de autobouwer schat dat dit tegen 2020 nauwelijks 1 procent zal halen.

Van de elektrische versie van de C30 zijn volgens De Tijd in totaal 250 exemplaren gebouwd die als leasewagens rondrijden. Het prijskaartje daarvan is 1.500 euro per maand.

De autosector experimenteert volop met elektrische wagens, maar voorlopig is het wachten op een grote doorbraak. Vooral omdat de wagens maar een beperkte afstand kunnen rijden met een batterijlading en het opladen van die batterij ook zijn tijd vraagt.

Onder meer Renault komt dit najaar met zijn Zoé, een wagen die volgens de fabrikant 140 kilometer kan rijden op een batterijlading. Anderen zoals GM en nu ook Volvo hebben dan weer de handdoek in de ring gegooid, althans op dit moment.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business