Nieuws

Waar game jij op je smartphone?

Waar worden de meeste mobiele spelletjes gespeeld? In de trein, tijdens het pendelen? Terwijl je ergens staat te wachten? Op het werk? Neen: in bed.

De slaapkamer wordt vaak gezien als een plek waar je ontspant (of net niet), maar een Amerikaans onderzoek door de socialegamesite MocoSpace wijst uit dat mensen de ruimte vooral gebruiken om mobiele spellen te spelen.

Verrassende resultaten
Van de 15.000 ondervraagde Amerikanen zegt 96% thuis op zijn mobiele toestel te spelen; 53% daarvan speelt in de slaapkamer. De woonkamer eindigt op de tweede plaats met 41%, en met 5% gaat de bronzen medaille naar de badkamer. Net naast het podium, ten slotte, eindigt de eetkamer of -tafel met 1%.

[related_article id=”161563″]

Dit weerlegt een hoop vooroordelen over de locaties waar mensen op hun smartphone spelen. Voorheen leefde de mening dat mensen vooral spelletjes spelen op dode momenten – in de rij, terwijl ze wachten op de bus of de trein – terwijl consoles voor thuis waren.

Slecht nieuws voor consoles?
Vorig jaar wees een rapport van marktonderzoeksbureau NPD Group uit dat de helft van de gamesdownloads bestemd zijn voor mobiele toestellen. “Dit rapport zou elke consolefabrikant nerveus moeten maken”, stelt MocoSpace-topman Justin Siegel in een verklaring. “Mobiel gamen is geen vriend van de console, integendeel: het pakt consolegamen op zijn eigen terrein. In de zetel, op het toilet, en in de slaapkamer.”

Volgens het onderzoek speelt, naast de 96% van de mensen die thuis spelen, 44% terwijl ze wachten op een afspraak, 72% terwijl ze pendelen en 64% op het werk. 52% van de ondervraagde Amerikanen zegt dat ze meer dan een uur per dag spelen, terwijl 32% meer dan drie uur per dag speelt.

En jij? Waar speel jij het vaakst spelletjes op je mobiele toestel? Vul rechts onder aan deze pagina de ZDNet-poll in en laat het ons weten!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business