Nieuws

Heb jij de nieuwe Google Maps al op je Android?

Google Maps 6.5 voor Android voegt nieuwe functies en een nieuw grafisch ontwerp toe (voor sommige gebruikers).

Google Maps voor Android kreeg gisteren versienummer 6.5 opgeplakt; daar hoorden enkele nieuwe functies en een facelift bij.

Wat het eerst opvalt is dat de kaarten een stuk duidelijker zijn. Dat wordt vooral duidelijk op toestellen met een high-pixeldensity-scherm, zoals de Galaxy Nexus of de Droid Razr van Motorola. Wegen worden veel duidelijker gedefinieerd en kleuren kregen opmerkelijk meer contrast. Google herwerkte ook de maplabels en zorgt zo voor minder rommelige kaarten.

[related_article id=”158901″]


foto: Google

Nieuwe functies
Als jouw Androidtoestel Ice Cream Sandwich draait krijg je zelfs meer dan zomaar een update: je zult zien dat het navigatie-homescherm herwerkt is. De basisbesturingselementen als ‘Speak destination’ en ‘Type destination’ staan centraal, terwijl recente bestemmingen onderaan staan. Nu kun je overigens links en rechts vegen om locaties met een ster en je contacten te bekijken.

Maar Google veranderde niet enkel het uitzicht van Maps 6.5. De update voegt ook enkele nieuwigheden toe: zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde transportmethode prioriteit geven. Je kunt ook routeopties kiezen wanneer je met het openbaar vervoer reist.

Voor je de routebschrijving raadpleegt kun je bijvoorbeeld aanduiden dat je het liefst met de bus reist, en dat je de route wil nemen waarbij je zo weinig mogelijk moet overstappen. Andere routeopties zijn ‘Beste route’ of ‘Minder wandelen’.


foto: Google

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business