Google laat blinden autorijden

De zelfrijdende auto’s van Google zijn al een tijdje bekend. In een filmpje toont de informatiegigant wat het kan betekenen voor mensen met een visuele handicap.

In het fragment zien we Steve Mahan, een man die voor 95 procent blind is. Hij legt onder meer uit dat het bijzonder veel tijd vraagt om met die handicap alles gedaan te krijgen. Op sommige plaatsen raakt hij zelfs nauwelijks.

[related_article id=”158901″]

In een bericht op Google Plus zegt het bedrijf dat de zelfrijdende wagen intussen meer dan tweehonderdduizend mijl (322.000 kilometer) zelfstandig heeft afgelegd.

Hoewel het laten meerijden van een blinde geen technologische verbetering is, toont het wel de mogelijkheden van het project op lange termijn. De route werd overigens niet ter plaatse ingegeven maar op voorhand geprogrammeerd.

Als het aan Google ligt wordt dit de wagen van de toekomst. Zo wist voorzitter Eric Schmidt onlangs te vertellen dat het bedrijf momenteel probeert om zelfrijdende auto’s toe te laten op de wegen in de Amerikaanse staat Nevada.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business