Nieuws

iPad wekt meesterwerk Van Gogh tot leven

Een Griekse multimediakunstenaar heeft een interactieve versie van Van Goghs meesterwerk ‘De sterrennacht’ op de iPad uitgebracht.

De Griek Petros Vrellis is een grote fan van de Nederlandse postimpressionistische kunstschilder Vincent van Gogh. De man is ook nog eens goed met computers en dus besloot hij om een interactieve Windows-versie van zijn favoriete schilderij, De sterrennacht, te ontwikkelen.

[related_article id=”161563″]

Dat kostte hem zes maanden van zijn leven en door de vele positieve reacties deed Vrellis er nog een maandje bij om een iPad-versie te ontwikkelen. Vrellis heeft de nachtelijke hemel op het schilderij van Van Gogh onderverdeeld in 80.000 partikels, die als een olievlek op een plas water door elkaar vloeien als je met één of meerder vingers het scherm aanraakt. Dat gebeurt onder begeleiding van rustgevende MIDI-deuntjes die eveneens reageren op je input.

Starry Night Interactive Animation is beschikbaar voor de iPad 2 en de nieuwe iPad en kost 1,59 euro. De app bevat nog wel enkele bugs: zo draait het scherm niet mee als je je iPad kantelt en is de resolutie nog niet aangepast aan het HD-scherm van de iPad 3. Dit wordt in de komende update aangepakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business