Nieuws

Microsoft bij 20 belangrijkste Linuxbouwers

In de lijst van de twintig actiefste deelnemers  aan de ontwikkeling van de Linux-kernel is een opmerkelijke nieuwkomer: Microsoft. In 2001 omschreef dat bedrijf openbron nog als een kanker.

Is Microsoft plots zo altruïstisch geworden dat het een fundamentele bijdrage wil leveren om de Linuxkernel te verbeteren? Welneen, er is behoorlijk wat eigenbelang verbonden aan Microsoft kernelwerk.

Veel van Microsofts bijdragen aan Linux concentreerden zich immers op de ondersteuning van Microsofts eigen virtualisatietechnologie Hyper-V. Microsoft wil graag dat Linux probleemloos samenwerkt met het virtualisatieplatform van Windows Server.

[related_article id=”161452″]

Pragmatiek
Microsofts status als zeventiende belangrijkste medewerker aan de Linuxkernel getuigt van een pragmatische houding die het bedrijf tegenover Linux aan de dag legt. Of ze het nu graag hebben of niet: zakelijke klanten draaien Linuxmachines naast hun Windows Servers. En door de twee netjes te laten samenwerken, hebben bedrijven geen enkele reden om Windows helemaal te verlaten.

De realpolitik die Microsoft aan de dag legt, staat in schril contrast met de dogmatische houding tegenover openbron in 2001. Toen omschreef topman Steve Ballmer de openbronlicentie nog als een kanker. Volgens hem tast de licentie elke intellectuele eigendom aan die het aanraakt.

Onderstaand filmpje van The Linux Foundation geeft meer uitleg over hoe Linux tot stand komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business