Nieuws

De garage waar Batman jaloers op is

Een huis aan het Amerikaanse Lake Tahoe kopen? Je krijgt een een garage bij van 557 m² die een vliegdekschiplift gebruikt om auto’s naar boven en beneden te verhuizen.

Laten we even stellen dat je rijk bent – rijk aan kennis of liefde telt hier niet mee. Je vraagt je af hoe je je fortuin zult spenderen. Wat denk je van een garage die je enkel kunt bereiken via een lift die ook gebruikt wordt op een vliegdekschip?

De garage waar Batman jaloers op is (foto: YouTube)

Op het internet circuleert tegenwoordig een filmpje van de Amerikaanse televisieshow Million Dollar rooms. In het filmpje knielt de ingenieurswereld nederig voor het technologische wonder dat Tom Gonzales’ garage is: een ondergrondse garage van 557 m² die een vliegdekschiplift gebruikt om auto’s op en neer te hijsen.

Gonzales is een van de eerste technologiehoogvliegers die zijn fortuin vergaarde toen hij, samen met wijlen zijn zoon Tom Gonzales Junio, Commerce One uit de grond stampte. Gonzales gooide een flinke hap uit de geldberg die hij verdiende tijdens de enterprisesoftware-golf van de jaren ‘90 tegen Sierra Star, zijn huis aan het Amerikaanse Lake Tahoe. Je kunt het kopen voor 50 miljoen dollar.

De garage waar Batman jaloers op is (foto: YouTube)

Naast de onbeschrijflijke uitzichten en de tweede garage in het ‘carriage house’ – waar je overigens dertig wagens kwijt kunt – koop je ook de ondergrondse garage waar je je negen bussen kunt parkeren.

Verborgen onder valse stenen en bomen vind je de enige ingang van de parkeerplek: een hydraulische lift waar drie auto’s of 113.400 kilogram op passen. Iets meer dan 360 kilogram hydraulische vloeistof helpen de vliegdekschiplift te bedienen. De lift verbruikt overigens 25 dollar aan elektriciteit bij ieder gebruik. Ja, inderdaad: iedere keer je ze gebruikt.

De garage waar Batman jaloers op is (foto: YouTube)

Deze zwaar beveiligde garage is naar verluidt onverwoestbaar en ontworpen om Gonzales’ autocollectie van 5 miljoen dollar te beschermen tegen elke natuurramp. En deuken: de garage werd speciaal ontworpen zonder pilaren zodat je geen kans loopt ertegen te rijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business