Nieuws

Mozilla begraaft Firefox 3.6

Firefox versie 3.6 krijgt geen updates meer en Firefox 13 zal geen ondersteuning meer bieden voor Windows XP met SP1 en oudere Windows-besturingssystemen.

Dat maakt browserfabrikant Mozilla bekend op zijn blog. Na twee jaar en vele updates eindigt de ondersteuning voor Firefox 3.6 op 24 april. Indien er geen grote bugs of beveiligingslekken opduiken wordt Firefox 3.6.28, dat is de update die vorige maand werd vrijgegeven, de laatste Firefox 3.6-versie.

3% van internetgebruikers
Volgens cijfers van Netmarketshare gebruikte vorige maand bijna drie procent van de internetgebruikers nog Firefox 3.6. De browser onderging een grondige facelift vanaf versie 4.0.

Mozilla raadt zakelijke Firefox 3.6-gebruikers aan om over te stappen op de Extended Support Release-versie (ESR) van Firefox. Die zal in plaats van om de zes weken een maal in het jaar een update krijgen waarin beveiligingslekken worden gedicht.

Firefox is in juni aan mijlpaal 13 toe. Met die release vervalt de ondersteuning voor systemen met Windows XP en Service Pack 1 en oudere besturingssystemen als Windows 2000.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business