Facebook laat gebruikers betalen

Wanneer je iets post op Facebook dan is dat niet zichtbaar voor iedereen. Maar de site verhoogt je zichtbaarheid tegen betaling.

Het gaat om een testproject waar de site momenteel in Nieuw-Zeeland mee experimenteert. De optie is wel enkel bedoeld voor doorsnee gebruikers, niet voor fanpagina’s en bedrijven of merken.

De Nieuw-Zeelandse nieuwssite Stuff merkte de functie als eerste op. Wie ze kan testen ziet een ‘highlight’-optie onder zijn statusupdate, bij de vind-ik-leuk-knop en de commentaarknop.

Kostprijs
Wat het kost om je statussen prominenter te tonen is momenteel onduidelijk. Volgens Stuff hanteert Facebook momenteel verschillende prijspunten.

Sommige gebruikers kunnen het gratis proberen, anderen betalen een paar dollar via PayPal of een kredietkaart. Opmerkelijk is dat Facebook zijn eigen virtuele munt niet gebruikt.

Facebook laat gebruikers betalen. Beeld: Stuff.co.nz

Als de functie er officieel komt dan betekent dat een nieuwe inkomstenstroom voor de site. Al zal het succes nog moeten blijken. Facebook heeft het nieuwsoverzicht momenteel zodanig ingesteld dat bijvoorbeeld vrienden waar je weinig mee omgaat minder vaak worden getoond. Het omgekeerde aanbieden tegen betaling is dan ook een opmerkelijk initiatief.

Een plan om Facebook volledig betalend te maken is er voor alle duidelijkheid niet. Wij verwachten dat de functie vooral populair zal zijn bij netwerkers op Facebook. Al geldt net zoals bij gewone statusupdates dat je jezelf pas populair maakt als je iets interessants post. Niet wanneer je het tegen betaling opdringt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business