Nieuws

Microsoft stopt Flash standaard in IE10

Het lijkt erop dat Flash toch moeilijker te dumpen is dan Microsoft eerder dit jaar hoopte. Screenshots van WinUnleaked tonen de browserplugin die ook in de metro-interface van IE10 werkt. Ook al had Microsàoft aangekondigd dat plugins geblokkeerd zouden worden.

Microsoft en Adbe wilden geen commentaar geven aan onze collega’s van CNet in Amerika. Maar een bron die de plannen voor IE10 ken, zegt dat een Flashspeler geoptimaliseerd voor Windows 8 ertoe doet als het aankomt op aanraakschermen, energieverbruik en beveiliging.

De reden volgens de bron: browsers zijn gewoon nog niet klaar om Flash te dumpen. Microsoft geeft het dus nog een gracieuze uitloopperiode terwijl webontwikkelaars wat verderwerken aan vervangende webstandaarden.

Flash is een algemeen verspreid hulpmiddel voor videostreaming, spelletjes en interactieve sites. Maar standaarden zoals HTML5, CSS3 en JavaScript gaan het vervangen. Adobe is een van de bedrijven die meewerkt aan de tools voor de opvolgers van Flash.

In januari nog, noemde de verantwoordelijke voor Internet Explorer flash nog een relikwie van een internet dat niet meer bestaat. HTML5, zonder plugins zou beter zijn. Maar nu keert Microsoft toch zijn kar en bouwt het Flash in de browser in. Net zoals Google dat ook al gedaan heeft in Chrome.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business