Dit zijn de vreemdste gTLD-aanvragen

Onder de 1.930 nieuw aangevraagde toplevel domeinen zitten best enkele gekke en soms absurde namen. We sommen de leukste voor je op.

In de lijst zijn merknamen alomtegenwoordig en ook enkele populaire termen zoals .radio, .app of .poker duiken op. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van .unicorn?

Google lijkt alvast zijn deel lolligheid te hebben met .lol, .wow en .fun. Maar een luchthaven in Singapore gaat effectief voor .changiairport.

Discover Card, een Amerikaans kredietkaartmerk, heeft dan weer .cashbackbonus vastgelegd. Een mens zou zich al kunnen afvragen of ze het budget voor zo’n domein niet beter hadden geïnvesteerd in een cashback.

Ook de kerk blijft actief op het web. .vatican is er niet bij maar de Pontificiële Raad voor Sociale Communicatie heeft wel .catholic aangevraagd. Ook naar .mormon wordt een gooi gedaan door een Amerikaanse advocaat.

Naast de gelovige kant van het web is er ook de duistere kracht die toeslaat wanneer je het niet verwacht. Op een .ninja-domein bijvoorbeeld.

Zeer vreemd zijn de Duitse .vermögensberater en .vermögensberatung, wat je kan vertalen als financiëel beheer. Verder op de lijst spotten we onder meer .wtf, .website, .sucks, .sexy, .retirement en .rip. Die laatste twee zijn vermoedelijk voor oude en afgestorven websites.

Geen .facebook
Een opvallende afwezige is .facebook. De meeste internetspelers zoals Amazon, Google en Microsoft hebben hun domeinen aangevraagd maar de sociale netwerksite dingt daar niet voor mee. Ook Reseach In Motion heeft geen .rim of .blackberry aangevraagd.

Apps
Gisteren schreven we foutief dat .cloud met zeven aanvragen het populairste nieuwe gTLD lijkt te zijn. Maar de New York Times wijst er op dat .app hier vlot overheen gaat met dertien kandidaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business