Nieuws

‘Microsoft neusde in plannen hardwaremakers’

Of de Surface een succes wordt of niet, een ding is duidelijk: Microsoft heeft met de tablet zijn klassieke hardwarepartners tegen hen in het harnas gekregen.

Dat Microsoft zelf met hardware op de markt komt, is al een steek naar hun hardwarepartners. Maar de manier waarop ze de hardwaremarkt betreden zou nog wel eens aanstootgevender kunnen zijn volgens Patrick Moorhead, voorzitter van Moor Insights & Strategy en voormalig AMD-topman.

Microsoft heeft namelijk inzage gehad in de ontwerpen van de hardwaremakers. “Microsoft bekeek waar de pc-makers mee bezig waren om te zien of ze aan de vereisten voor Windows 8 voldoen en heeft dan actie ondernomen’, zegt hij op basis van gesprekken met de grootste pc-bouwers.

[related_article id=”161452″]

Het probleem is dat Microsoft de informatie over de producten van partners confidentieel had ontvangen nog voor die partners wisten dat Microsoft met hen zou concurreren. En gevoelige informatie van Acer, Asus, Hewlett-Packard, Dell, Toshiba en Sony zou Microsoft een voordeel geven.

Langs de andere kant: als Microsoft tabletplannen had gezien die goed genoeg waren, had het bedrijf zelf geen toestel hoeven te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business