Nieuws

AllPlayer: mediaspeler met ingebouwde ondertiteling

Ondertiteling is de achilleshiel van digitale video, als je tenminste geen talenknobbel hebt. ALLPlayer maakt het je makkelijk, met een ingebouwde zoekmachine en bewerker voor onderschriften.

Met aanstaande Windows 8 zul je niet meer in staat zijn om standaard dvd’s af te spelen en dus zullen nog meer mensen op zoek gaan naar een extern programma dat hen die mogelijkheid wel geeft.

[download_file]

VLC Media Player is dan een veelgehoorde naam, maar er zijn tal van alternatieven die het uitproberen waard zijn. Het minder bekende ALLPlayer heeft enkele specialiteiten in huis die het zeker onderscheiden van de populaire opensource allesspeler.

ALLPlayer is op het eerste oog een flitsende mediapeler waar alle bediening is verwerkt in de randen van de hoekige interface. Zoals veel concurrenten zijn de meeste gangbare videocodecs ingebouwd, zodat je niet tegen problemen aanloopt als je een digitaal videobestand wilt afspelen. Zoals we eerder zeiden, speelt ALLPlayer ook DVD-bestanden af.


Waar ALLPlayer echter uitblinkt, is het vinden, afspelen en bewerken van ondertitelingsbestanden. Het programma heeft een ingebouwde zoekmachine, die via de site Opensubtitles.org de juiste ondertiteling voor een film vindt en die in de taal naar keuze toevoegt. Uiteraard moet die dan wel beschikbaar zijn bij deze online dienst.

Daarnaast wordt een plug-in geïnstalleerd, IQ Text, die automatisch zorgt dat de ondertiteling niet te snel afspeelt, zodat je voldoende tijd krijgt om mee te kunnen lezen. Zeker noemenswaardig is daarnaast de ingebouwde bewerker voor ondertiteling, om ontbrekende onderschriften zelf toe te voegen, of om spelfouten uit bestaande bestanden te verwijderen.

Met ondersteuning voor meerdere monitoren (bijv. tv-scherm en laptopscherm), het vermogen om films direct af te spelen vanuit verpakte WinRar-bestanden en een instant-update functie voor het binnenhalen van de nieuwste codecs heeft ALLPlayer voldoende in huis om zijn mannetje kunnen te staan tegenover bekendere alternatieven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business