Nieuws

Windows 8-vriendelijke muis en toetsenbord van Microsoft

Microsofts hardwaredivisie wil niet achterblijven op het Windows 8-feestje en lanceert muizen en toetsenborden die fijn samenspelen met de aanstaande tablets.

Het Amerikaanse bedrijf presenteert vier accessoires die voornamelijk lijken te zijn gericht op toekomstige eigenaren van laptops en tablets met Windows 8. Vooral de Wedge-toestellen zijn daarbij tabletvriendelijk,

[related_article id=”161452″]

Het Wedge Mobile Keyboad wordt geleverd met een stevige rubberen beschermhoes, die ook dienst doet als een flexibele tafelhouder voor tablets. De onderzijde van het keyboard is ook voorzien van een rubberen laag, zodat het niet wegglijdt tijdens gebruik.


De kleine Wedge Touch Mouse heeft een apart hoekig ontwerp en gebruikt touchtechnologie in plaats van een scrollwiel bij het navigeren door webpagina’s. Het is daarnaast uitgerust met Microsofts BlueTrack-technologie, zodat je het kunt gebruiken op de meeste oppervlakken.

De Wedge-lijn is niet goedkoop: voor het keyboard vraagt Microsoft 79,95 dollar en voor de muis 69,95 dollar. De europrijs zal naar schatting zo rond ditzelfde niveau liggen.

Naast de high-end Wedge-accessoires lanceert het bedrijf uit Redmond ook twee goedkopere mobiele hulpstukken. De Sculpt Touch Mouse (49,95 dollar) heeft geen BlueTrack-sensor en is iets groter dan de Wedge-muis, maar is dan ook een stuk goedkoper.


Tenslotte heeft Microsoft zijn Comfort Curve Keyboard een update gegeven, zodat het beter samenwerkt met tablets. Dit Sculpt Travel Keyboard (49,95 dollar) en de andere drie nieuwkomers zijn allen uitgerust met draadloze Bluetooth-ondersteuning, zodat kabels overbodig zijn.

De vier hulpstukken komen ergens tussen nu en de officiële lancering van Windows 8, op 26 oktober, op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business