Nieuws

Frans bedrijf claimt beeldmerk Anonymous

Het bedrijf Early Flicker heeft het bekende Anonymous-logo en bijbehorende slogan laten registreren bij het nationale Franse patentbureau. Het hackerscollectief zweert wraak.

Omdat het Institut national de la propriété industrielle (INPI) de aanvraag heeft goedgekeurd (PDF), geeft dit Early Flicker het recht om kleding en accessoires te verkopen met het logo van een in pak geklede man met een vraagteken als hoofd.

Een reactie van het hackerscollectief bleef niet lang uit. Anonymous plaatste een video op YouTube waarin het Operation AnonTrademark aankondigde.

“Anonymous zal alle bedrijven neerhalen die ze (Early Flicker) op het internet hebben staan en de 99 procent zal niet stoppen voor de registratie is teruggedraaid en het in het openbaar zijn verontschuldigingen heeft gemaakt. De naam van Anonymous zal niet de slet van de wereld worden”, zegt de groep in de video.

Anonymous uit met de boodschap geen loos dreigement, omdat het in het verleden al vaker bedrijven door het slijk heeft gehaald die op zijn zwarte lijst kwamen te staan. Afgelopen februari werd beveiligingsbedrijf HBGary Federal geruïneerd nadat diens directeur had geclaimd dat hij enkele kopstukken van het hackerscollectief had ontmaskerd.

Niet lang daarna stonden duizenden persoonlijke en zakelijke e-mails van de directeur op het web en zette Anonymous ook zijn persoonlijke gegevens online. De man werd kort daarop ontslagen en het bedrijf werd verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business