Nieuws

Microsoft en Amazon willen Apple de loef afsteken

Apple presenteert op 12 september waarschijnlijk zijn nieuwe iPhone. Voor het zover is, proberen zowel Microsoft en Amazon de aandacht te stelen met hun eigen productlanceringen.

Als we de laatste geruchten mogen geloven, is de presentatie van de iPhone 5 op 12 september een voldongen feit.

Zoals vaak het geval is voor een nieuwe productlancering van Apple, draait de geruchtenmachine op volle toeren. Niet alleen zou het bedrijf uit Cupertino een nieuwe smartphone uit de doeken doen, maar kan Tim Cook ook nog eens een 7-inch tablet uit de binnenzak halen.

Voor het zover is, zullen twee concurrenten hun uiterste best doen om de aandacht van de gadgetliefhebbers te grijpen, en vast te houden. We wisten al eerder dat Nokia op 5 september een persconferentie hield tijdens Nokia World. Maar nu zegt techsite The Verge dat het Finse bedrijf de eerste twee toestellen zal aankondigen met het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 8.

[related_article id=”158256″]

Beide toestellen staan nu nog bekend onder de codenamen ‘Phi’ en ‘Arrow’ en moeten de vervangers worden van de Nokia Lumia 800 en 900. En hoewel dit toch vooral het feestje van Nokia is, zal Microsoft hier de eerste poot van zijn volledig vernieuwde ecosysteem presenteren, met de daaropvolgende maand de officiële lancering van Windows 8.

Een dag nadat Nokia nieuwe Windows Phone 8-toestellen buiten smijt, organiseert webgigant Amazon zijn eigen geheimzinnige persconferentie, al kunnen we in dit geval alleen nog maar gissen naar de producten die het hier wil gaan presenteren.

Het meest voor de hand liggend is de lancering van de volgende generatie Kindle Fire, de goedkope Android-tablet die zijn klanten een makkelijke manier moet geven om hun media te consumeren.

Maar het zou zo ook maar eens kunnen dat de webwinkel een eigen smartphone lanceert, een plan waar we de laatste maanden wel vaker geruchten over hebben gezien.

Wat we ook mogen verwachten: gadgetliefhebbers kunnen een interessante herfst tegemoet zien. Want naast de eerder genoemde evenementen trappen we eind augustus af met een uitgebreide presentatie vanaf de jaarlijkse techbeurs IFA in Berlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business