Nieuws

Zuckerberg houdt vast aan lage aandelen

Terwijl de aandelenkoers van Facebook een nieuw laagtepunt bereikt zegt Mark Zuckerberg zijn aandelen tenminste 12 maanden niet te verkopen.

De opperfacebooker zegt dat in documenten van de Amerikaanse beurswaarkhond SEC. Daarin staat dat Zuckerberg “geen intentie heeft om verkoopstransacties te doen voor ten minste twaalf maanden.”

Het bericht komt er gelijk met het nieuws dat de koers van de sociale netwerksite een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Dinsdag was het aandeel van Facebook nog 17,73 dollar waard, minder dan de helft van de startkoers van 38 dollar in mei. Wel is de prijs bij de opening van Nasdaq woensdagochtend in de VS weer licht gestegen tot 18,30 dollar.

Vlak na de beursgang verkocht Zuckerberg al voor 1,1 miljard dollar aandelen. Volgens het bedrijf was dat zodat de topman zijn belastingen kon betalen. Maar Zuckerberg heeft nog steeds 504 miljoen aandelen in de zogenaamde ‘Class B’. Dat zijn aandelen met buitengewoon stemrecht. Die zijn aan de huidige koers ongeveer 8,9 miljard dollar waard.

Twee topmannen van het bedrijf, Marc Andreessen en Donald Graham, hebben wel aangegeven dat ze aandelen willen verkopen, maar ook zij halen het nakomen van hun belastingplicht aan als voornaamste reden.

Normaal zouden er op 29 oktober opnieuw aandelen vrij kunnen komen. Dat was de datum dat bepaalde werknemers hun aandelen zouden kunnen verkopen, maar die datum wordt nu verlaat naar 14 november. Het gaat hier nog eens om 1 miljard extra aandelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business