Nieuws

Apple iPhone 5-geruchten op volle kracht

De geruchtenmolen over Apple-producten draait op volle toeren. We bundelen in de laatste week voor het Apple-event nog eens alle geruchten.

Streamingmuziekdienst in de maak

Volgens The Wall Street Journal is Apple in gesprek met platenmaatschappijen over een radiodienst vergelijkbaar met Spotify Radio en Pandora.

Met de streaming radiomuziek kan je zelf een genre selecteren, en daarna achteroverleunen terwijl een Genius-achtige functie gepaste muziek kiest op basis van jouw smaak.

[related_article id=”158256″]

Even na de berichtgeving van WSJ kwam ook The New York Times met het nieuws: de krant zou drie betrouwbare bronnen gesproken hebben die gebriefd zijn over de plannen binnen Apple.

De introductie van de muziekdienst zal voorlopig nog wel even op zich moeten laten wachten: Apple is nog maar in gesprek met platenmaatschappijen. Mogelijk komt er een dienst zoals Pandora in iOS7.

Apple werkt aan voorbereiding 12 september

Er zijn foto’s opgedoken van het Yerba Buena Center, de locatie van het Apple-event dat volgende week woensdag plaatsvindt.

Afgelopen nacht zijn er al Apple-logo’s in het evenementencentrum gehangen en de grote banner aan de buitenkant van het center zal niet lang op zich laten wachten, zo schijnt het.

9to5mac kreeg de foto’s in zijn bezit maar de ‘fotograaf’ kon niet echt met zijn camera om. De foto’s zijn vaak onscherp, maar duidelijk genoeg om tot de conclusie te komen dat Apple volop bezig is de zaal klaar te stomen op de komst van het volgende iProduct.

Naar alle verwachting wordt woensdag de iPhone 5 aangekondigd. Mogelijk komt er ook een iPad mini en/of nieuwe iPod touch bij.

Achterkant iPad Mini uitgelekt

Een hardnekkig gerucht dat al enkele jaren – meer bepaald sinds de aankondiging van de iPad – meegaat is de komst van een iPad mini.

Elk jaar duiken er ook wel enkele onderdelen op die van die mini-iPad zijn, maar de afgelopen drie jaar heeft Apple geen enkele vermelding gemaakt van de kleine grote iPod touch/iPad combinatie.

Zou Apple nu toch een iPad mini, of iPod touch XL uitbrengen? We geloven er zelf niet in, maar laten de twijfel aan jou over. Aanschouw: gelekte onderdelen.



Applemedewerkers krijgen opleiding iOS6

Dit hoort eigenlijk niet thuis in een geruchtenartikel, maar het is het wel even waard om te vermelden: Apple Store-medewerkers krijgen een opleiding om met iOS6 vertrouwd te geraken.

iOS6 kent enkele vernieuwingen die voorlopig enkel Apple-ontwikkelaars konden bewonderen. Zo is er de Do Not Disturb-knop (‘Niet Storen-modus’), het antwoorden van een telefoontje met een SMS-bericht en privacy instellingen.

Eenmaal iOS6 beschikbaar is voor het grote publiek moeten Apple’s Apple Store-medewerkers op alle brandende vragen kunnen antwoorden en daarvoor heeft Apple een applicatie ontwikkeld waarmee de werknemers zichzelf kunnen bijscholen.

iPhoneclub had screenshots, maar heeft die inmiddels weer verwijderd op vraag van de tipgever.

iPhone 5 krijgt nieuwe processor, ander soort ruisonderdrukking

Audience, de ontwikkelaar van de ruisonderdrukkingstechnologie voor telefoongesprekken die momenteel ook in de iPhone 4S zit, heeft bekendgemaakt dat ‘Apple waarschijnlijk de technologie van Audience niet zal gebruiken in de iPhone 5’.

Daaruit kunnen we concluderen dat Apple een andere processor zal gebruiken in de iPhone 5: de ruisonderdrukkingstechnologie zit in de A5-chip ingebakken die Apple momenteel voor de iPad en iPhone nog gebruikt.

Nog even een overzicht

Nu we dichter tegen de officiële lancering zitten van vermoedelijk de iPhone 5, zal het binnenkort zeer duidelijk worden wat Apple voor ons in petto heeft.

De ZDNet-redactie maakte al een kort overzicht van wat er ons allemaal te wachten kan staan:

iPhone 5 met…

  • Nieuwe processor
  • Vier inch scherm
  • Verbeterde batterijduur
  • Dunner
  • Tweekleurige achterzijde
  • Kleinere dock-connector
  • Hoofdtelefoonaansluiting naar onderen verhuisd
  • iOS6
  • Andere ruisreductietechnologie
  • Andere oortjes

iPad mini

iOS6 met…

  • Facebook-integratie
  • Niet Storen-modus
  • PassBook
  • Privacy-instellingen
  • nieuwe indeling iTunes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business