Nieuws

iPhone-gebruikers omarmen massaal iOS 6

In een paar weken tijd stapt meer dan de helft van de Amerikaanse iPhone-gebruikers over naar het nieuwe besturingssysteem iOS 6. Ook de adoptie bij de iPad ligt erg hoog.

Marktonderzoeker Chitika Insights publiceerde dinsdag de resultaten van een onderzoek, waarin het keek hoe snel Amerikaanse en Canadese eigenaren van iPhones, iPads en iPods overstappen op het nieuwe besturingssysteem iOS 6.

Daaruit blijkt dat vooral een opmerkelijk groot aantal iPhone-gebruikers de nieuwe versie in huis hebben gehaald. Tussen 18 september, krap een week na de lancering van de iPhone 5, en 30 september stapte liefst 60 procent van de gemeten toestellen over naar iOS 6.

[related_article id=”158662″]

Maar ook eigenaren van de iPad staan in de rij om de nieuwe functies van iOS 6 te kunnen uitproberen. Uit de grafiek blijkt dat bijna de helft van de tabletgebruikers in enkele weken tijd hun besturingssyteem bijwerkten naar de laatste versie, terwijl 39 procent van de iPod Touch-bezitters de overstap waagden.

iOS-gebruikers hebben dus blijkbaar weinig boodschap hebben aan de problemen die de nieuwe kaartapplicatie van iOS 6 met zich meebrengt.


Bron: Chitika Insights

De fragmentatie op het iOS-platform is, vooral vergeleken met Android, opvallend laag. Uit recente cijfers van Google blijkt dat slechts een kwart van de toestellen draait op Android Ice Cream Sandwich, de voorlaatste versie van het mobiele Google-OS.

Lage fragmentatie iOS
Volgens Chitikia zijn alleen bij de iPod Touch meer oudere versies te vinden, omdat de eerste generaties van de mediaspeler niet in staat zijn om op te waarderen naar iOS 4 en hoger.

Tegelijkertijd draait maar 6 procent van de iPhone-gebruikers een ‘andere’ versie dan iOS 5 of later, wat kan duiden op een oudere versie van het mobiele besturingssysteem of dat de eigenaren hun toestel hebben gejailbreakt.

Verschil in distributie
Aan de kant van de iPad ligt de fragmentatie iets hoger, waar in totaal 12 procent van de eigenaren werkt met een iOS-versie die ouder is dan iOS 5.0 of hun toestel hebben gehackt.

De verschillen in adoptie tussen iOS en Android hebben vooral te maken met de distributie. Terwijl Apple voor zijn toestellen de verspreiding in eigen handen heeft, is Google voor een deel afhankelijk van telefoonmakers en telecomoperatoren om de laatste versies van Android naar de toestellen te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business