Nieuws

Asus lanceert nieuwe generatie ‘telefoon in tablet’

Asus brengt een nieuwe versie uit van de PadPhone, een tablet met ingebedde smartphone, die in veel opzichten superieur is aan zijn voorganger.

In thuisland Taiwan presenteerde Asus de verbeterde versie van de PadPhone 2, een 10,1-inch Android-tablet met, in een uitsparing aan de achterzijde, een volledige  smartphone.

Engadget dat aanwezig was bij de lancering, zegt dat beide toestel voorlopig draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), maar dat ze zeer binnenkort een update zullen krijgen naar Android 4.1 (Jelly Bean).

Asus heeft veel energie gestoken in het verbeteren van de PadPhone. De Android-smartphone heeft een 4,7-inch Super IPS+ scherm, een quadcoreprocessor van Qualcomm (APQ8064) en een goede camera. Met een 13 megapixel f/2.4 BSI sensor van Sony en het vermogen om video te schieten in 1080p met 30 fps en 720p met 60 fps heeft de telefoon indrukwekkende specificaties.

[related_article id=”158662″]

Lichter dan de iPad
De tablet zelf heeft nog altijd een 10,1-inch IPS-scherm (1.280 x 800), maar Asus heeft een minder zware batterij ingestoken, waardoor het toestel nog maar 514 gram weegt. Als je daar de 135 gram van de smartphone bij optelt, is de combo met 649 gram net iets lichter dan de nieuwste iPad.

Een keyboard zal ditmaal geen onderdeel uitmaken van het geheel, terwijl dit bij de eerste generatie wel het geval was. In Taiwan zelf zal de PadPhone 2 al vanaf volgende week verkrijgbaar zijn, maar het is nog niet bekend hoe en wanneer de multigadget in andere delen van de wereld zal opduiken.

Asus heeft duidelijk vertrouwen in het concept: de eerste PadPhone werd pas in maart van dit jaar op Mobile World Congress gepresenteerd. De kans is echter klein dat het innovatieve toestel zijn weg naar de Belgische markt zal vinden. De eerste PadPhone kwam voorlopig nog niet op de markt in de Benelux.

Androidasusbeschikbaarheidcombogewichtnieuwspadphonesmartphonetablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals