Nieuws

Stamboomsite verkocht voor vermogen

Een Europese groep investeerders koopt de Amerikaanse stamboomsite Ancestry.com voor 1,6 miljard dollar.

Ancestry.com bestaat al sinds 1983 en begon 15 jaar geleden met het digitaliseren van miljarden historische documenten. Het biedt zijn abonnees vervolgens de mogelijkheid om de familiegeschiedenis aan te vullen en de enorme stapel met officiële documenten te doorzoeken.

Volgens de Wall Street Journal, dat de overname als eerste naar buiten bracht, heeft de online dienst 2 miljoen betalende gebruikers in de Engelstalige wereld. Het heeft bovendien een eigen televisieprogramma in de Verenigde Staten, waarin beroemdheden hun familiegeschiedenis induiken.

De Europese investeringsgroep Permira neemt Ancestry.com over voor bovengenoemd bedrag, waarbij uitbreiding naar West-Europa als reden wordt genoemd voor de aankoop. Dat zou kunnen betekenen dat de stamboomsite weldra ook in onze regio zal opduiken.

Met een jaarlijkse omzet van 475 miljoen dollar maakt het beursgenoteerde Ancestry.com goed duidelijk dat de samenstelling van stambomen een veelbelovende markt is. Het is bovendien nog altijd groeiende: volgens TechCrunch lag zijn omzet vijf jaar geleden nog op 166 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business