Nieuws

Geen tweede Service Pack voor Windows 7

Wie reikhalzend uitkijkt naar een tweede Service Pack voor Windows 7 is eraan voor de moeite. Er komt er geen. Dat zeggen bronnen dichtbij Microsoft volgens technologiesite The Register.

Microsoft gaat nog wel lekken in het besturingssysteem dichten en problemen oplossen met updates, maar die gaan niet gebundeld worden in één groot pakket. De updates zullen maandelijks blijven komen tot het einde van de ondersteuning van Windows 7. Dat is voorzien 24 maanden na de recentste Service Pack, februari 2013 dus.

De beslissing om geen nieuwe Service Pack uit te brengen komt op het ogenblik dat Microsoft normaal begint voor te bereiden aan het pakket. Toevallig of niet, maar tezelfdertijd komt ook Windows 8 uit, een heel belangrijke nieuwe versie van Windows. Die vraagt veel tijd van de Microsofties en die tijd kan dus niet gaan naar het in elkaar draaien van een Service Pack voor oudere versies.

[related_article id=”160534″]

Het eerste servicepakket voor Windows 7 was overigens geen groot succes. Gebruikers kregen na de installatie te maken met kritieke fouten en een eindeloos heropstartend systeem. En om de situatie helemaal om zeep te helpen verdwenen herstelpunten in het niets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business