Nieuws

Pixar vernoemt hoofdgebouw naar Apple-oprichter

Pixar, de animatiestudio die onder meer Toy Story en  Finding Nemo produceerde, heeft de naam van zijn hoofdgebouw omgedoopt om Jobs te eren.

The Pixar Times, een site die zich enkel toespitst op Pixar-nieuws bracht gisteren het bericht dat het hoofdgebouw bij Pixar is omgedoopt tot "The Steve Jobs Building". Junn Lee, een medewerker bij Pixar, tweette gisteren een foto van het gebouw met de nieuwe naam boven de deur.

[related_article id=”158256″]

Pixar zou zonder Jobs waarschijnlijk niet zijn wat het nu is. In de jaren tachtig had het bedrijf moeite om het hoofd boven water te houden. In die tijd stond George Lucas nog aan het hoofd. Nadat Steve Jobs werd buitengezet bij Apple kocht Jobs alle Pixar-rechten van Lucas voor vijf miljoen dollar.

Jobs gaf niet op
Jobs bleef daarna in Pixar investeren, ondanks het negatieve imago van het bedrijf. Door Jobs" geld dat in het bedrijf werd gepompt kreeg hij een plaats als voorzitter in de raad van bestuur.

Uiteindelijk werd Jobs Chief Executive Officer bij Pixar. Na Pixar"s eerste mega-hit "Toy Story" werd het bedrijf plots tot ver buiten de Amerikaanse landsgrenzen bekend.

Volgens velen was de sleutel tot het succes van Pixar Steve Jobs. Zonder hem zou het bedrijf waarschijnlijk al lang op de fles gegaan zijn. Na verschillende succesfilms, zoals Finding Nemo en Monsters Inc., verkocht Jobs het bedrijf in 2006 voor 7,4 miljard euro.

Jobs stierf in 2011 op 56-jarige leeftijd ten gevolge van kanker. Buiten Pixar werd Jobs ook herdacht op de Apple-campus in Cupertino. Ook dat bedrijf heeft hij in de jaren "90 opnieuw gered van de ondergang.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business