Nieuws

IE10: eindelijk uitproberen op Windows 7

IE10 is de standaardbrowser op Windows 8, maar er zijn meer dan genoeg mensen die het bij Windows 7 houden. Nu kun je de bekende browser ook uitproberen zonder het nieuwe besturingssysteem.

Vooral belangrijk aan deze bètaversie van IE10 is zijn snelheid. Je kunt geen browser meer uitbrengen zonder hem aanzienlijk sneller te maken dan de voorganger en Microsoft beweert dat zijn software sneller presteert dan zowel Chrome 23 als Firefox 16.

[download_file]

Net als zijn tegenhanger op Windows 8 is IE10 beter geschikt voor aanraakbediening, al zal dat de meeste Windows 7-gebruikers weinig zeggen. Wat deze mensen wel wat zal zeggen, is de betere downloadbescherming die SmartScreen heet. Ook heeft Microsoft standaard de DNT-standaard ingeschakeld, die websites verzoekt om je niet te volgen tijdens het surfen.

IE10 is vooral een goede keuze voor huidige gebruikers van Internet Explorer die op zoek zijn naar meer snelheid en veiligheid. Houd er rekening mee dat dit een testversie is. We weten nog niet wanneer Microsoft de definitieve Windows 7-versie van IE10 zal uitbrengen, maar we gokken er op dat dit ergens aan het begin van 2013 zal zijn.

Wie IE10 wil proefdraaien, moet tenminste een versie van Windows 7 draaien waarop SP1 is geïnstalleerd. Microsoft brengt de browser uit voor zowel 32-bit als 64-bit installaties van Windows 7, maar gebruikers van Windows XP/Vista hebben pech.

Wij bieden je hier de Nederlandstalige 32-bits versie aan voor systemen met Windows 7 SP1. Als je een andere taal of versie wilt hebben, kun je terecht op Microsoft’s eigen downloadpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business