Nieuws

Medal of Honor: Warfighter brengt weinig verrassingen

Voordelen
Brute acties
Goede online basis
Grafisch mooi
Nadelen
Teveel 'On rails'
Multiplayer zonder verrassingen
Concurrentie voelt beter
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Medal of Honor Warfighter is simpelweg niet goed genoeg. De lat ligt tegenwoordig ontzettend hoog, en daar kan het lang niet aan.

In Medal of Honor: Warfighter doorloop je het behoorlijk generische verhaal van Tier One-soldaten die elke keer weer kritische missies tot een goed einde moeten brengen.

Het hoofddoel is om de superterrorist The Cleric tegen te houden, en dat doe je door allerlei missies af te haspelen. Dat kan spannend worden verteld, maar helaas is dat bij Warfighter niet het geval.


Weinig variatie
Alle missies volgen elkaar aan een supertempo op, en voor je het weet ben je in bijna alle terroristisch getinte landen geweest. Je moet steeds van punt A naar punt B, en daartussen krijg je een hele hoop heroïek te verteren. Je schept op geen enkel moment een band met je teammaten, en jijzelf als speler al helemaal niet met het hoofdverhaal.

Het resultaat is een triestig allegaartje waar weinig plaats is voor variatie. Bovendien geeft geen enkele missie je wat vrijheid. Wandel van het ene gangetje naar het ander, schiet wat rond, en je bent klaar voor een nieuw filmpje.

Werk aan de winkel
Het blijft vreemd, want Warfighter zou in principe hetzelfde DNA kunnen bevatten als Battlefield 3. Grafisch zijn ze sterk aan elkaar gewaagd, en de wapens doen behoorlijk goed hun best om realistisch te klinken.

Het zit echter in de uitvoering. Regelmatig zijn er grafische glitches, iets waar zelfs een stevige patch bij de lancering niet altijd een oplossing biedt. Hiermee kan EA Games nooit blij zijn, want Warfighter doet de Medal of Honor naam bijlange na geen eer aan.

Online
Misschien brengt de online multiplayer soelaas? Een beetje, maar verwacht zeker geen Battlefield 3-achtige ervaringen. Warfighter brengt de verplichte nummertjes zoals Team Deathmatch of Capture the Flag, maar voegt eigenlijk behoorlijk weinig echt nieuws toe. Het is leuk dat Warfighter de Rush Mode heeft overgenomen van Battlefield 3.

In feite is Warfighter op zich geen superslechte game, maar de lat ligt tegenwoordig zo hoog dankzij Battlefield 3 en de Call of Duty-reeks, dat je met minder gewoonweg niet meer tevreden bent. Als je dan ook nog eens echt mikt op dit type spelers, dan moet je het minstens even goed doen. In dit geval is dat lang niet gelukt, en dat zorgt ervoor dat de Medal of Honor-reeks duidelijk nog niet op het niveau zit van Battlefield. EA heeft nog veel werk aan de winkel met Medal of Honor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business