Nieuws

Hackers stelen e-mailadressen Internationaal Atoomagentschap

Hackers zijn ingebroken op de servers van het Internationaal Atoomenergieagentschap van de Verenigde Naties, en publiceerden de gestolen informatie online.

Hackersgroep Parastoo eiste de verantwoordelijkheid op voor de hack. Ze ontfutselden een lijst van meer dan 100 e-mailadressen van experts die met het IAEA samenwerken, en publiceerden die online met de oproep om een onderzoek te starten tegen het vermeende nucleaire programma van Israel.

Het Atoomagentschap heeft de hack bevestigd. “Het IAEA betreurt deze publicatie van informatie, die werd gestolen van een oude server die niet langer in gebruik is,” aldus woordvoerder Gill Tudor tegenover Reuters. “Onze techniekers en beveiligingsteam analyseren de situatie en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat niet meer informatie kan worden gestolen.”

Wereldwijd hebben maar vijf landen de toelating om nucleaire wapens te bewaren. Hoewel Israel daar niet bijhoort, beweert Parastoo dat het land toch zulke wapens aan het bouwen is in het Negev Nuclear Research Center in de buurt van de stad Dimona. Israel laat uit strategische overwegingen zelf niets los over de kwestie.

Als de oproep van de hackersgroep geen gehoor krijgt, dreigen ze er mee om meer persoonlijke en professionele details van de personen op de gestolen lijst vrij te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business